Nieuws
O
ktober 2016 - Het geluidsarchief werd door Hans Schipper flink uitgebreid met veel verloren gewaande opnames. Kijk eens onder het kopje 'geluidsfragmenten' en log in met je toegangscode voor de vriendengroep van oud medewerkers van Radio PaRaDe.

Een  beknopt stukje historie.

Het begon allemaal in 1960. Via de oorschelpjes en de hier en daar aangebrachte luidsprekers in het ziekenhuis
St. Joannes de Deo, klonken de schrille tonen van opgewekte grammofoonmuziek en af en toe de stemmen van drie enthousiaste radio amateurs. De ziekenhuisradio was er!

De 'studio' bestond toen nog maar uit een gangkast; primitief uitgerust met heel eenvoudige middelen, zoals een afgedankte grammofoon, een dito bandrecorder en een zelfgebouwde versterker maar...
De Algemene Haarlemse Ziekenomroep
'Radio Parade' was geboren...

In de loop der jaren is er heel wat veranderd. De gangkast werd vervangen door een professionele studio in het nieuwe gedeelte van het ziekenhuis St. Joannes de Deo in de jaren 60 en achtereenvolgens werden het Diaconessenhuis, de Mariastichting, het St. Elisabeths Gasthuis en het Marine Hospitaal  aangesloten.

Na 10 jaar in 1970 kwam er zelfs een tweede studio bij.

Elke avond en in het weekend  gonsde het in de studio's van bedrijvigheid door jonge enthousiaste mensen, die het omroepwerk en het vakkundig bespelen van de technische en elektronische apparatuur tot een hobby maakten met als enig doel;

Ontspannen luisterplezier te bieden aan de  patiŽnten in de 5 ziekenhuizen d.m.v. reportages, quizzen, verzoekprogramma's, interviews, sportnieuws enz.

In 1994 is Radio Parade opgegaan in radio Haarlem 105

 


Aanvullende informatie en vooral foto's, uit
welk jaar dan ook, zijn  van harte welkom op onderstaand adres

Marieke Plasschaert-van Nimwegen
Orionweg 18
2024 TD Haarlem

Bij voorkeur per e-mail